Jerôme Hendricks

1988, Nederland. Artstation. Artstation.com

 

Jerome Hendricks is een Nederlandse Concept Artist uit Maastricht met een groot hart voor de cultuur in zijn stad. Als grafisch ontwerper en illustrator wordt zijn werk gedreven door zijn passie voor sciencefiction, technologische vooruitgang op het gebied van robotica en machines, industrieel ontwerp en de nostalgie van de 80’s. Hij wordt geïnspireerd door mode, animatie en de gamingcultuur. 

Jerôme studeerde in 2011 af aan de Academie voor Beeldende Kunsten Maastricht als Docent Beeldende Kunst & Vomgeving, in drie verschillende afstudeer richtingen: Grafisch ontwerp, Fotografie en Product Design. 

Sinds 2012 geeft hij les in digitale visualisatietechnieken aan verschillende kunstacademies zoals de Sint Lucas Creative Community in Boxtel, de Maastricht Academy of Fine Arts & Design (MAFAD) en de Maastricht Academy of Media Design and Technology (MAMDT). Na enkele jaren in het hoger onderwijs te hebben gewerkt heeft hij in 2016/2017 een voltijdse opleiding Concept Artist voltooid. 

Jerome werkt het liefst in de digitale omgeving en combineert schetsen en 2d illustraties met 3D-modellering en digitale schilderprogramma’s om innovatieve kunstwerken en ontwerpen te ontwikkelen. Het vertellen van een verhaal in een enkel beeld fascineert hem.

“Dit iniatief belichaamt het belang van openbare kunst, erfgoed en technologie. Daarnaast zet het lokale artiesten in de spotlight; cultuur en creatie zijn de ziel van onze samenleving, dat moeten

we koesteren!”

– Jerôme Hendricks